Upplevelsen

Alla fascineras, inspireras och lär.

För en evighet sedan, på exakt den plats där du nu är, skådades en värld som var ofattbart annorlunda. Inga byggnader steg mot himlen, inga bilar rörde sig längs vägarna, inga fyrfota vänner sprang runt och ingen njöt av svalkande glass. Det fanns inte ens några mammor, pappor eller små barn. Och tack och lov för det! För i den svunna tiden härskade istället enorma… dinosaurier!

I dagens Skåne upptäcks fossil från dessa urtidsvarelser med jämna mellanrum. För 200 miljoner år sedan promenerade till och med den fruktade Dilophosaurus här. Den mätte sex meter från nos till svans, en rovdinosaurie som gick på sina bakben, redo att krossa allt i sin väg med sina vassa tänder.

I Dino World får besökarna möjlighet att stå öga mot öga med några av de mest ikoniska varelserna från urtiden – alla i sin naturliga storlek. Med en detaljrikedom som tar andan ur en och rörelser som får tiden att stå still, tillsammans med en atmosfär som tar oss tillbaka till en förlorad era.

Förundras över dessa varelser
Barn är särskilt fascinerade av dinosaurier, kanske för att de har en förmåga att se saker i världen som enorma eller pyttesmå. Dessa egenskaper lockar deras nyfikenhet. Så hela familjen glädjas och låta sig inspireras av denna historiska och fullskaliga värld, som för en kort stund låter oss gå hand i hand med urtiden.

Om utställningen

Äventyrsutställningen Dino World, som har specialdesignats för barn och familjer, har flera interaktiva moment. Den förklarar vilka fenomen som ledde till utvecklingen av olika typer av dinosaurier, alla specifika för var och en av de sju kontinenterna – tills det att meteoritens inverkan för evigt slog ut de majestätiska arterna.

Mixen mellan pedagogik och upplevelser gör att den årligen lockat tusentals gäster världen över.

Möt hela 30 dinosaurier

Våra dinosaurer träffar du i naturlig storlek och i verklighetstrogna miljöer.

Dessa imponerande skapelser tar oss med på en resa till en svunnen värld där jätteödlorna en gång härskade. Medan vi betraktar dem i deras naturliga storlek får vi en känsla av deras enorma skala och kraft, samtidigt som vi beundrar detaljerna i deras utseende och beteende.

Upplevelsebaserat lärande

Vi bjuder in alla barn att utforska och upptäcka den roliga och spännande världen av naturvetenskap med hjälp av vår upplevelsekarta.

Tillsammans föräldrar, eller andra vuxna, kan barnen utföra uppdrag runt hela utställningen, vilket är en uppskattad och lärorik aktivitet. Målet är att stimulera barnens kunskap och lärande på ett engagerande sätt.

Biorum

I biorummet får du en fascinerande inblick i hur dinosaurierna utvecklades under miljontals år. Genom en spännande visuell resa tar vi dig med på en tidsresa genom epokerna, där du får följa med på deras evolutionära resa och se hur de anpassade sig till olika miljöer och förändringar på jorden.

Virtual Reality

Att uppleva dinosaurier genom VR är som att kliva in i en levande tidsmaskin och resa tillbaka till en förlorad värld. VR tar dig med på en spännande och interaktiv resa där du får utforska och lära dig om dessa majestätiska varelser på ett helt nytt sätt. På Dino World finns ett VR rum som går att uppleva mot en extra kostnad med begränsat antal gäster per timme.

Souvenirer

Utforska vårt fina utbud av spännande souvernir från denna unika upplevelse. Vare sig det är en leksak, en bok eller en annan dinosaurierelaterad artikel, så finns det något för alla åldrar och intressen.